Vores præning af hvalpene de 8 uger vi har dem,
har utrolig høj kvalitet hos os.


Det vigtigt for os at vores hvalpe er præget godt fra start, og har et godt mentalt fundament.
Vi har stor fokus på stress, da vi ofte ser det er et område mange slås med i resten af hundens liv.

Vi fokusere både på den enkelte hvalpe og hele flokken samlet.
 
Hvalpene vokser op inde i huset i trygge og rolige omgivelser. De tilvendes gradvis til dagligdagens rutiner, så som støvsugning, græsslåning, blender, hårtørre m.m.

Børn i huset er også en dagligdag. For at hvalpene skal have de bedste omgang omkring børn, betyder det meget for os, at de får nogle gode oplevelser. Børnene skal altid respektere hvalpenes soverutiner, og lade hvalpene være, når de opholder sig i deres fristed (hvalpegård, kurv, tæppe ol). Alt håndtering med hvalpene forgår kærligt og roligt. Leg forgår kun med legetøj, så vi ikke præger hvalpene til at bide i hænder, fødder m.m.

Vi fodre kun med kvalitetsfoder, så hvalpene får en sund og nærende kost. Vi opfordre de nye ejeres til at forsætte med det foder som følger med hvalpen.

Allerede fra hvalpene bliver født vil man kunne følge dem i vores gruppe på facebook.Der vil bla. blive lagt billeder og film op.
Hvor er vores fokus områder, mens hvalpene vokser op hos os:
  • Bio sensor program
  • Håndtring
  • Miljø træning
  • Socialicering
  • Ressourceforsvar
  • Stærke og svage sider
  • De 4 daglige aktiveringsbehov
  • ​Hvalpe test (Rottweilerklubben Danmark)

Nedenunder kan du læse mere omkring emnerne

Bio sensor program
Programmet består af 5 øvelser der udføres daglig fra de er 3-16 dage. Programmet styre hvalpens stressrespons, der vil have en gavnlig effekt i hele hundens levetid. Ud over hvalpene vender sig til at blive håndteret, stimulere man hvalpene, så de bliver aktive og undersøgende, og ikke mindst klare sig bedre i problemløsningsopgaver.


Håndtring
Vi lærer hvalpene at blive håndteret på en positiv og behagelig måde. Der vil ikke blive benyttet fysisk fastholdelse og overgreb. Det skal være en fornøjelse at håndtere hunden hele levetiden, både for hunden, ejeren og dyrlægen. 
​Ved håndtering menes bla. negleklip, vise tænder, kigget øre, børstet pelsen osv.
​Vi vil give de nye ejere redskaberne til at træne videre når de kommer hjem. Det er et område man altid skal vedligeholde.


Miljø træning

- lyde, trafik, trapper m.m. i bymæssig bebyggelse og i naturen.
Miljøtræning
er et vigtigt element i enhver hvalps udvikling. Det er vigtigt, at hvalpen altid får en positiv oplevelse ud af det. Hvalpe har meget lettere ved at tilpasse sig nye miljøer end voksne hunde. Forebyggelse er nemmere og bedre end helbredelse. Det hvalpen én gang er blevet tryg ved, glemmer den ikke igen. Hvalpene bliver aldrig presset eller tvunget til noget, det lærer de intet af, andet end at de ikke kan stole på os og i værste fald bliver den også bange for de forskellige elementer..


Socialicering
- god og sund omgang med fremmede hunde, mennesker og andre dyrearter.
Socialisering indebær møde med andre artsfæller, store og små, sorte og hvide, med meget hår eller lidt hår. Det er vigtigt, det kun er positive møder, hvalpen præcenteret for, og i hvalpens tempo. Her får hvalpen nemlig adgang til at udvikle sit sprog, så den i fremtiden, kan tale et høfligt hundesprog, og omgås andre hunde. Vi sætter aldrig hvalpen i en situation, hvor den er nødsaget til at sige fra. Det er vigtigt hvalpene lære at stole på os, og vi ikke udsætter dem for noget uønskværdigt. En hvalp, som ikke møder andre artsfæller fra den 8 uger gammel kommer fra opdrætter og måske det næste halve år frem, kan meget nemt blive ”analfabet”.

Socialisering er også møde med andre mennesker, gamle, unge, babyer, af alle køn, med alle farver, forskellig beklædning, folk i kørestol m.m. Det er også katte, heste, får….. ja, alle andre levende individer, som det er fornuftigt at den lære at forholde sig til.



Ressourceforsvar
Rottweileren af en af de racer, som har stor tendens til at udvikle ressource forsvar. Derfor er det område vi har meget fokus på, mens de er her.
Vi giver f.eks. aldrig hvalpene mad fra samme skål, så de skal kæmpe om maden. De vil altid blive fodret i hver deres skål. De får også ekstra gode belønninger, når vi passere deres madskål, kødben m.m. Så de altid ved det er positivt, når vi nærmer os, og aldrig føler det er nødvendigt, de skal beskytte deres mad/kødben. De skal aldrig være i tvivl om at kunne stole på os.


Stærke og svage sider
​Det er vigtigt for os, at kende hver enkelte hvalps stærke og svage sider, og arbejde med dem. Alle nye hvalpe ejer vil få redskaber til at abejder videre, når hvalpen er flyttet hjem. For at få mental sunde hunde er vi nødsaget til at have kendskab og arbejde med de svage og stærke sider. 


De 4 daglig aktiveringsbehov
​- balance, problemløsning, søgning og indlæring.
​Balance: vi har forskellige redskaber som hvalpene løbende bliver præcenteret for. Det er bla. ting de skal krave op på, vippebræt, hængebro og meget andet. Det styrke hvalpens stabilitet, balance, smidighed, selvbevidsthed og giver hvalpen mere selvtillid. Koncentrationsevnen hos hvalpen blive også betydelig bedre, hvilket ejerne vil have stor gavn af i mange andre sammenhæng.
​Problemløsning: hvalpene bliver præsenteret for forskellig opgaver de skal løse. De vil skulle få guffer ud fra en flaske og arbejde med diverse spil, og mange andre spændende ting.
​Søgning: så snart hvalpene kan få fast føde, begynder vi at arbejde med deres næser. Det vil vi bla. gøre ved at gemme maden, lade dem søge efter guffer rundt i huset osv.
Indlæring: er mange ting. Øvelserne i de 3 ovenstående ting er indlæring, håndtering er indlæring og socialicering osv. Vi vil så små begynde at arbejde med shaping af øvelser, som er basseret på frivillig adfærd. Vi arbejder i små seancer, som giver hvalpen succes og får lyst til at arbejde videre. 

​De nye ejere vil få ideer til at arbejde videre med de 4 aktiveringsbehov, når de kommer hjem. Når man arbejder ud fra de daglige aktiveringsbehov, bliver hvalpen stimuleret både mentalt og fysisk. En velstimuleret hvalp er mere i balance med sig selv, og på denne måde mindsker man mange af de typiske problemer, som oftes ses når en hvalp flytter ind.


Hvalpe test (Rottweilerklubben Danmark)
​Når hvalpene er 7 uger skal de igennem en test, som udføres af en hvalpetester fra Rottweilerklubben Danmark. Her vil en fremme person lave et skema udfra hvordan hvalpen reagere en pågældende dag.
Efter testen vil vi udarbejde en test de nye ejere få med, så testen er forstålig, og man ved hvad man skal bruge den til, og evt. hvis der er område som skal arbejdes videre med.


 
Hvad får de nye ejer med hjem?
  • Hvalpepakke; foder, legetøj, tæppe
  • Mappe med information om de ovenstående emner 
  • DKK stamtavle
  • DKK købskontrakt
  • Registreret i Dansk Hunderegister
  • Chip mærket
  • Vaccineret som 8 uger
  • Ormebehandlet
  • Sundhedsattest fra dyrlægen 


Hvad tilbyder vi når hvalpen er flyttet?
  • Vi er altid behjælpelig med diverse spørgsmål
  • Træning; gratis undervisning på et hvalpehold hos "Hund i Gribskov"
  • Mentaltest; unghunde mentalttest i Rottweilerklubben Danmark. Efter testen vil vi i samarbejde med ejerne lave en plan for at arbejde på at styrke hundens svage sider udfra testen.
  • Kenneltræf; vi mødes årligt. Udover social hygge vil der også være input med bla. træning
  • Facebook gruppe; her kan udvæksles erfaringer, billeder osv.



Hvad forventer vi af hvalpeejerne?
  • Sætter sig godt ind i hvad "Rottweileren" indeholder
  • Forsætter med den vigtige socialisering af hvalpen 
  • Træner med hunden, så den bliver mentalt stimuleret
  • Hunden får et lykkeligt liv
  • ​Løbende dialog
  • Overholdelse af købskontrakten
  • Møder op til unghunde mentaltesten
  • Deltager så vidt muligt i de årlige kenneltræf
  • Tage HD og AD billeder af hunden
Klik her for at få dit eget GoMINIsite